Alege!!!

20/10/2017

Octombrie 2017, momentul în care, pentru noul meu articol de pe acest blog, am ales să tratez un subiect cu totul și cu totul special, pentru mine și pentru toți bobocii care își doresc să investească timp și suflet pentru micile generații pe perioada studiilor universitare. Pentru că studenția nu înseamnă prin definiție numai un labirint de rânduri și pagini răsfoite și pentru că timpul pe care îl acorzi propriei persoane este esențial pentru dezvoltarea ta intelectuală, te sfătuiesc, mic doctoraș, să te evidențiezi și să părăsești universul anonimatului. Studenția este momentul propice pentru a răsări dintr-un vid întunecat, momentul în care, dintr-o lume a profanului, trebuie să te excluzi pe tine ca spirit. Nu aștepta ca timpul să te răsplătească pentru statutul tău de student tipic! Încearcă să tinzi spre ceea ce filozofii numesc: universul sacru! Propune-ți idealuri, ajută umanitatea, fă-te cunoscut prin idei și gânduri pline de înțelepciune! Într-un cuvânt: IMPLICĂ-TE!

Ideea centrală a temei din acest articol se regăsește tocmai în istoricul primului meu an de studenție, care pentru voi sper să însemne o sursă garantată de inspirație. Astfel, doresc să vă transmit cu toată sinceritatea, că modul în care am iesit din anonimat mi-a schimbat viziunea despre lume. Înțelegând prin implicare care este avantajul moral al unui voluntariat, vă sfătuiesc, pe voi, mai micii mei colegi, să îmi urmați exemplul. De asemenea, țin să împărtășesc cu voi experiența vieții mele și modul în care, alegând să îți ajuți urmașii, te ajuți pe tine să crești frumos și roditor!

Acum un an, timpul mi-a oferit șansa de a participa în cadrul unui proiect de profilaxie realizat la nivel național. A fost pentru prima oară când mi-am deschis aripile cu adevărat în fața lumii…practic pentru prima oară am devenit responsabil întru totul pentru ceea ce avea să se întâmple. Proiectul a fost unul de succes, un proiect care a necesitat dăruință, înțelepciune și har în arta comunicării. Ceea ce am descoperit, este că, în fața unui auditoriu de fragedă vârstă, până și cea mai matură persoană are probleme de adaptare.  Un proiect de suflet cu copii este cea mai frumoasă experiență pe care un student o poate încerca. Modul în care am reacționat noii situații m-a făcut să mă gândesc cât de important este să te afirmi și să te implici în educația copiilor! Totul a fost extrem de util pentru mine ca student și ca simplu om al societății. Acest proiect m-a învățat că modul în care dăruiești celor din jur, se reflectă ulterior asupra sufletului și conștiinței tale. Legat de viziunea copiilor asupra acestei noutăți din viața lor, rândurile ar fi prea scurte iar cuvintele prea puține pentru a-mi exprima părerea. Rezum totul la: încântare, dorință de cunoaștere, bucurie, zâmbet, admirație pentru mai marii lor tutori. Implicit, aceste lucruri au dus la o satisfacție morală de ordin infinit pentru noi.

Astfel, dragi cititori, am ales sa fiu un membru activ în educația micilor generații. Am realizat că lumea în care trăim are nevoie de susținere, de păreri, de sfaturi, practic de încredere acordată celor mai mici dintre noi. Copiii sunt cei care merită cu adevărat sacrificiul acțiunii de voluntariat. Așadar, nu încerca să ocolești asemenea oportunități, oferă-ți șansa de a te revedea pe tine în trecut privindu-i și ocrotindu-i pe copiii generației tale. Nu fi superficial!! Alege să te implici și să îți extinzi universul în care trăiești.

Acum, student în anul doi, plin de entuziasm și de încredere, îmi continui drumul pe care l-am început cu la fel de multă pasiune. Pentru moment sunt implicat într-un alt proiect și sper ca rezultatul final să fie unul la fel de îmbucurător. Cert este că dorința mea de afirmare este într-o continuă creștere, simt cu la fel de multă pasiune că implicarea este factorul cheie pentru dezvoltarea mea ca intelectual al societății. Eu am ales sa fiu student, am ales să mă implic! Alege și tu sacralitatea!!

Cu considerație pentru voi, Andrei Urîtu

Posted in Blog, MD, Timisoara by Andrei Urîtu