Despre Leaders Experience

21/05/2017

Bună! Codrin aici. L-am rugat pe unul din prietenii mei buni care a fondat în Timișoara conceptul de Private Medschool Lessons, din dorința de a oferi o altfel de pregătire pentru admiterea la Medicină și cum experieța Leaders i-a schimbat viața, la fel cum a făcut și în cazul meu.

Pentru început, ce este Leaders Experience și ce oferă ?

Fundația LEADERS lansează Experience – accelerator pentru viața reală

Fundația LEADERS lansează programul LEADERS Experience, bazat pe un concept inovator în leadership – acceleratorul de experiențe. Gândit ca un spațiu controlat în care poți testa situații de viață reale, acceleratorul reprezintă esența a peste 17 ani de experiență în domeniu, a peste 600 de absolvenți ai primei școli de leadership din România (#leadersschool), a sute de invitați inspiraționali și a zeci de idei devenite realitate.

Programul lansat astăzi, 9 mai, a fost creat special pentru tineri cu vârste între 18 și 25 de ani ca un spațiu în care își pot testa și valida atuurile și abilitățile, pot lua decizii în cunoștință de cauză și pot face alegeri care îi reprezintă.

De ce este momentul pentru LEADERS Experience?

· Experimentezi în 6 luni de program cât alții în 6 ani

· Testezi posibilități și alegi în cunoștință de cauză

· Economisești timp luând decizii care te reprezintă și te împlinesc

· Ai acces la mentori și lideri care te inspiră să îți urmezi visurile

· Intri într-o comunitate de elită care îți susține creșterea pe termen lung

· Obții certificare Experience, nivelul practic în leadership

· Trăiești experiența despre care vei vorbi tot restul vieții

Parcursul celor 6 luni de LEADERS Experience:

5 zile în accelerator de experiențe: 16-20 august la Predeal

· 2 zile de brainstorming proiect social: 7-8 octombrie la București

· 5 zile în accelerator de experiențe la Runcu: 1-5 noiembrie (pentru ca fiecare participant să-și consolideze informațiile aflate, să-și clarifice și conștientizeze unde se împiedică și care sunt pașii mai departe)

· 6 sesiuni de mentorat unu-la-unu: în orașul lor sau pe Skype

Care este costul?

Taxa de participare este de 750 de euro* și include: participarea propriu-zisă în program, cazarea și masa pe durata sesiunilor de grup (12 zile), mentorat, monitorizare și feedback constant timp de șase luni, accesul la proiectele, resursele și network-ul comunității de absolvenți LEADERS.

După ce treci prin procesul de selecție și afli că ești admis(ă), ai trei opțiuni prin care poți acoperi costul programului:

· îți plătești taxa de participare din propriile fonduri

· îți cauți finanțare la companii sau persoane fizice (fundraising pentru propria educație)

· lucrezi o perioadă determinată la unul dintre partenerii noștri, iar valoarea muncii prestate se transformă în taxă de participare**

* Costul total al programului LEADERS Experience este de 1500 euro/participant. Jumătate din această sumă este acoperită de sponsorii LEADERS.
** doar un număr foarte limitat de persoane care nu își pot acoperi costurile vor fi direcționați către această oportunitate

Înscrierile pentru unul dintre cele 30 de locuri în program se fac pewww.leaders.ro/experience până la 15 iunie 2017

Pentru mai multe informații, contactați-ne:

Meda Pop, Project Manager LEADERS Experience
meda.pop@leaders.ro | Telefon 0754 848 134 | Whatsapp: 0754 848 134

Fundația Leaders, Strada Mihai Eminescu, nr. 90, sector 2, București, office@leaders.ro
web: www.leaders.ro ; Facebook: fb.com/fundatialeaders; 021 / 311 0946.

***Suntem un accelerator de experiențe și inspirație, declanșăm potențialul tinerilor și formăm lideri responsabili și vizionari, începând cu anul 2000. Fundația LEADERS este o organizație care susține oamenii cu valori și principii și ne dorim ca prin programele noastre, Explore, Experience și Challenge, să desăvârșim procesul de formare a liderilor.

Experiența lui Dumitru Șutoi

În urmă cu nu mult timp, eram un student la medicină bun, şi cam atât. Aveam în minte multe idei, care cel puţin în viziunea mea erau inovatoare şi revoluţionare, dar nu ştiam cum să le expun şi cum să le pun în practică. Timpul trecea, frustrările se adunau pentru că eu nu făceam nimic cu toate că mă simţeam capabil să pot schimba ceva, să pot aduce un plus acestui domeniu.

Prin anul trei mi-am spus că e momentul să încep să lupt pentru o schimbare. Cu toţii ştim felul în care sunt ţinute majoritatea cursurilor şi stagiilor. În opinia mea, un cadru didactic ar trebui să fie modelul pe care să-l urmez, persoana care să mă inspire şi să promoveze valori demne statutul pe care îl are!

Dacă aş încerca să dau un exemplu de un astfel de profesor de la noi din facultate, mi-ar fi extrem de greu. De fapt, cred că încă nu l-am întâlnit, şi termin anul cinci…

Întotdeauna am considerat că am o oarecare calitate pedagogică, de care aş putea profita. Aşa că, din anul trei am început să predau studenţilor din anii mai mici în cadrul laboratoarelor de fiziologie. În urma feedbackului primit din partea lor, am câştigat încredere şi am mers mai departe. Simţeam că eu pot să fiu acel „prof” la care să doreşti de drag să participi la curs, care îţi poate oferi noţiunile esenţiale pe care să le înţelegi, poate chiar să le înveţi în timpul prezentării care altădată durează 4 ore iar tu nu-ţi dai seama cum trece timpul, acel „prof” cu care discuţi de la acelaşi nivel şi cu care poţi râde.

Simţeam că pot inspira, simţeam că pot fi acel model, pe care eu nu am avut norocul să-l întâlnesc.

Aşa că, am început să pregătesc viitori studenţi medicinişti pentru admitere. A fost un pas uriaş, plin de responsabilităţi şi speranţă, care m-a trimis într-un loc plin cu multe semne de întrebare.

Noroc sau coincidenţă, cam în aceeaşi perioadă am auzit de Leaders School. Prima oară, am aplicat pentru o bursă oferită de Cegedim, pentru studenţii de la medicină. Neavând experienţă, exerciţiu şi multe noţiuni despre leadership, am avut o prestaţie nesatisfăcătoare la interviul pentru bursă, şi nu am primit-o. Nu am renunţat, pentru că ştiam că în mine există un lider, ştiam că am calităţile necesare pentru a deveni un lider, iar experienţa Leaders  îmi este fundamentală pentru dezvoltarea mea personală şi viitoarea mea carieră.

După câteva luni, am aplicat pentru următoarea şcoală, şi am fost din nou ales pentru aceeaşi bursă. De această dată, datorită perseverenţei, bursa mi-a fost acordată pentru Leaders School #18.

Aşteptările au fost uriaşe. Vreau să spun că experienţa pe care am trăit-o a fost mult peste acestea!

Perioada s-a suprapus cu o etapă în care aveam mare nevoie de a mă cunoaşte şi de a mă dezvolta personal şi pot spune că am profitat de LS#18 la maxim! Credeam că leadershipul este un lucru de care nu am nevoie. Credeam că bussinessul este un domeniu în care nu am ce căuta. Sincer să fiu, nici nu prea ştiam ce înseamnă a fi antreprenor înainte de a absolvi Leaders School. Tot această experienţă m-a învăţat cât de important este să ai modele pe care să le urmezi, scopuri bine delimitate, pe care trebuie să le atingi. Cu toate că înainte aveam cheile spre succesul situat în spatele uşii, nu ştiam cu care dintre dintre ele trebuie s-o deschid pentru a putea porni spre el. Leaders m-a ajutat să o găsesc. Un om echilibrat, cu un program bine stabilit, din care sportul nu trebuie să lipsească, este un om de succes. Înainte de această experienţă, nu ştiam să-mi fac un program pe care să-l respect şi nu ştiam cum arată o sală de forţă sau ce gust are mâncarea sănătoasă.

Acum, după aproape un an de la absolvirea Leaders school, sunt antreprenor, am scopuri bine stabilite pe care le voi atinge, sunt un om echilibrat şi nu în ultimul rând am cu aproape 20 kilograme mai puţin şi merg de cel puţin 4 ori pe săptămână la sală.

Am reuşit să creez un concept, prin care am început să revoluţionez modul de pregătire al viitorilor studenţi la medicină. Private medschool lessons nu este o firmă care pregăteşte doar pentru admitere elevi de liceu, Private medschool lessons pregăteşte viitori doctori. În viziunea mea, mentalitatea unui viitor doctor trebuie schimbată încă din timp, chiar dinainte de a începe facultatea. Dacă viitorul student este pregătit în aşa fel încât intră în facultate cu o mentalitate sănătoasă, cu scopuri bine delimitate pavate de pasiune şi care au un model care să-i inspire, poate trece cu uşurinţă peste mediocritatea şi miserupismul promovat excesiv în facultate.

Pregătesc elevii din pasiune exact cum mi-aş fi dorit eu să fiu. Materialul de pregătire este diferit, cursurile sunt ţinute interactiv, pline de noţiuni teoretice şi practice fundamentale, esenţiale pentru o carieră de succes. Încerc să-i inspir, şi reuşesc, la fel cum am reuşit să devin pentru ei un model, pe care îl vor urma. Din păcate, modul abordat de mine ar trebui să fie normalitatea, nu una din excepţii. Nu m-am oprit nici aici, şi am spus că viitoarea generaţie poate schimba ceva, şi merită să aibe parte de un program care va avea un impact util în viitoarea lor carieră, aşa că am creat şi programul Medvolution, cu care, sper ca în viitorul apropiat să ridic nivelul de pregătire al viitoarelor generaţii de studenţi medicinişti, cel puţin din Timişoara.

Oare Leaders a avut vreun impact în dezvoltarea mea? Eu cred că da, şi unul semnificativ. M-a ajutat să mă cunosc astfel încât să-mi pot depăşi limitele şi cum să pun ideile în practică pentru a crea ceva revoluţionar.

Leaders Experience este oportunitatea perfectă de care poţi beneficia! Într-o perioadă de 6 luni de program vei evolua mai mult decât îţi poţi imagina! Vei descoperi noi calităţi pe care nici nu credeai că le ai, vei învăţa să iei decizii, vei învăţa cum să pui în practică ideile pe care le ai, vei câştiga şi vei cunoaşte noi modele, noi prietenii, vei cunoaşte numai persoane de calitate din toate domeniile. Leadershipul este esenţial în orice carieră! Leadershipul reprezintă un pilon important în fundamentul oricărui colectiv! Dacă crezi că ai calităţi de lider, vrei să ajungi o persoană de succes, sau vrei să schimbi ceva, Leaders Experience este locul potrivit, de unde vei pleca cu o experienţă de care îţi vei aduce aminte toată viaţa!

Posted in Blog, Bucuresti, Cluj, Craiova, General, Iasi, MD, MG, Oradea, Timisoara by Codrin Tocut